Kurt gaat voor oplossingen over domeinen en muren heen. Soms doet hij de dingen anders. Niet omdat het kan. Wel omdat het werkt. Forward solving, dat is uitdagingen aangaan, oplossingen aanreiken, zorgen wegnemen. Kurt is een compagnon de route die met je meedenkt, die vooruitkijkt, leidt en inspireert. Kurt Devos is advocaat bij Monard Law. Hij is auteur van het boek Detachering binnen de Europese Unie: La revancha del tango de Europa.

Forward solving, lateral thinking

Problemen aanpakken en voorkomen met het opstellen van overeenkomsten en andere documenten, het voeren van onderhandelingen en bemiddeling of, indien nodig, procedure. In een voortdurend evoluerende wereld is Kurt expert sociaal recht en internationale tewerkstelling. Hij adviseert over een breed spectrum van sociaalrechtelijke onderwerpen waaronder reorganisaties, het beëindigen van arbeidsovereenkomsten, insourcing en outsourcing, arbeidsrechtelijke aspecten van fusies en overnames van ondernemingen.

"Bedrijven bijstaan is zelf ondernemen." Kurt springt constructief en inventief om met het recht. Zo komt hij tot heldere, soms onconventionele oplossingen om de uitdagingen van vandaag en morgen het hoofd te bieden. "Alles verandert immers permanent en dat vergt een open geest."

Kurt Devos begeleidt bedrijven ook bij sociale inspecties. Door zijn uitgebreide kennis en netwerk is Kurt in het bijzonder toegerust om bedrijven te begeleiden wanneer zij in aanraking komen met vormen van grensoverschrijdende tewerkstelling.

Monardien

Kurt Devos werd in 1976 geboren te Kortrijk. Hij behaalde in 1999 zijn rechtendiploma aan de Universiteit Gent en liep zijn stage bij Laga, het huidige Deloitte Legal. Daar ontdekte hij zijn passie voor de juridische uitdagingen waarmee bedrijven te maken krijgen. In 2002 maakte hij de overstap naar de Monard-familie, waar hij in dezelfde filosofie bleef zoeken naar praktische oplossingen voor complexe problemen. Toen de Kortrijkse vestiging besliste om een eigen weg in te slaan, bracht hij in 2015 de naam Odigo advocaten naar Kortrijk.

In 2022 kwam Kurt thuis bij Monard Law, waar hij zijn expertise weer maximaal kan inzetten. Hij buigt er zich over nationale en internationale dossiers, samen met een team van specialisten die elkaar onderling aanvullen en versterken.

Kurt is lid van de Balie van Gent en van West-Vlaanderen. Hij is ook plaatsvervangend rechter.

Open geest

Kurt deelt zijn jarenlange ervaring met studenten en het ruime publiek. Als docent arbeidsrecht en sociaalzekerheidsrecht leidt hij nieuwe generaties door het sociaal recht heen. Hij schrijft en spreekt over onderwerpen van internationale tewerkstelling.

Als auteur bespreekt hij recente ontwikkelingen en inzichten op een toegankelijke manier. Zijn boek, Detachering binnen de Europese Unie: La revancha del tango de Europa, diende als leidraad voor professionals en bedrijven.

In zijn vrije tijd maakt Kurt het hoofd leeg met kunst en design, en boksen. Hij heeft een voorliefde voor authenticiteit en eenvoud.

Biografie

  • DEVOS, K., "De wonderbaarlijke reis van een Belgische fakir. De Belgische link van de RSZ-Wet bij grensoverschrijdende tewerkstelling en mobiliteit" in ORDE VAN ADVOCATEN KORTRIJK (ed.), Sociaal en arbeidsrecht, Brussel, Larcier, 2014, 87-96.
  • DEVOS, K., Detachering binnen de Europese Unie: La revancha del tango de Europa. Grensoverschrijdende arbeid en vrij verkeer van diensten (2de volledig geactualiseerde editie), Heule, UGA, 2010, 463 p.
  • DEVOS, K., "All along the watchtower: de Limosa-meldingsplicht na de Dienstenrichtlijn" in WAUTERS, K. (ed.), Feestbundel Monard-D'Hulst 20 jaar, Brussel, Larcier, 2010, 17-29.
  • DEVOS, K., "Bijzonder sociaalrechtelijk misdrijf: de illegale tewerkstelling" in BLOMME, F. en MESSIAEN, T. (eds.), Handboek Sociaal Strafrecht, Gent, Story Publishers, 2010, 376-385.
  • DEVOS, K., "Limosa-meldingsplicht voor buitenlandse gedetacheerden: what goes around... comes around", Or. 2007, 77-87.
  • DEVOS, K., Detachering binnen de Europese Unie: La revancha del tango de Europa. Grensoverschrijdende arbeid en vrij verkeer van diensten, Heule, UGA, 2006, 351 p.
  • RENETTE, S. en DEVOS, K., "Strafbare feiten als grondslag voor een ontslag om dringende reden", Or. 2004, 87-94.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info