La Revancha
del Tango de Europa

In een wereld van globalisering en internationale expensie gaan werknemers voor een kortere of langere periode in het buitenland werken, binnen of buiten Europa. Welk recht en/of welk vedrag van toepassing is op de arbeidsverhouding hangt af van verschillende factoren.

Grensoverschrijdende
tewerkstelling
en globale mobiliteit

Explore the world

Werknemers worden tewerkgesteld in het buitenland of migreren naar andere landen. Werknemers worden voor kortere of langere periodes naar België uitgezonden, of komen hier in dienst. De gevolgen van een internationale tewerkstelling zijn voor de betrokken partijen soms moeilijk te overzien. Voor internationale werknemers geldt een bijzonder wettelijk kader voor de toegang tot de Belgische arbeidsmarkt en de aanwijzig van de toepasselijke rechtsregels en arbeidsvoorwaarden. Het samenspel van nationaal, Euro- pees en internationaal recht regelt de verhouding tussen de verschillende rechtstrelsels.

Kurt Devos is advocaat en partner bij Odigo advocaten. Hij heeft een brede ervaring in het arbeidsrecht en het sociale zekerheidsrecht, met een bijzondere interesse voor internationale tewerkstelling. Hij is plaatsvervangend rechter en geeft les arbeidsrecht en sociale zekerheidsrecht. Kurt Devos spreekt over grensoverschrijdende arbeid en heeft verscheidende publicaties.

Europese wetgeving

  • Verordering..
  • Verordering...

Belgische wetgeving

    Rechtspraak

      Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info